Als ondernemer probeer je  in eerste instantie met visitekaartjes, flyers, folders en advertenties in (lokale) kranten en tijdschriften naamsbekendheid op te bouwen. Heb jij de volgende stap al gemaakt?

Videomarketing, bedrijfsfilm, promotiefilm, BergVisuals

ONLINE VIDEOMARKETING

In de huidige marketing is de volgende stap bij de grotere bedrijven namelijk al aardig ingeburgerd: bewegende beelden (video/film). Via het internet kan een promotie- of bedrijfsfilm uiterst effectief bij een breed publiek worden ingezet, niet alleen op de website, maar ook via social media (o.m. Facebook, Twitter, LinkedIn).  

Online videomarketing gaat verder dan het adverteren van je onderneming, producten of diensten. Het baseert zich vooral op de inhoud omdat de kijker zelf uitmaakt of die aantrekkelijk genoeg is om te worden gevonden, bekeken en gedeeld. Gevonden kunnen worden (SEO) is heel belangrijk, maar gevonden willen worden (inhoud van de boodschap) is tegenwoordig nog belangrijker. 

CONTENT

Zorg er dus voor dat de inhoud tegemoet komt aan de wensen van je doelgroep. Denk goed na wat deze doelgroep wil weten over jouw bedrijf.  Bijvoorbeeld:

 • Wat maakt en/of levert dit bedrijf allemaal?
 • Wie zijn de personen die achter het bedrijf staan?
 • Wat is het verhaal achter de onderneming? 
 • In hoeverre kunnen ze mij helpen? 

Maar ook wat je zelf wil laten zien over je bedrijf. Bijvoorbeeld:

 • Ik wil een bepaald product of dienst specifiek promoten;
 • Ik wil duidelijk uitleggen hoe het product of dienst werkt;
 • Ik vind de historie van mijn bedrijf belangrijk om te vertellen;
 • Ik wil een belangrijke mijlpaal naar voren halen.

NIEUWSGIERIGHEID OPWEKKEN

Uitgangspunt van een goede bedrijfsfilm is om kijkers nieuwsgierig te maken. Bijvoorbeeld om verder in jouw website te gaan zoeken naar informatie, contact met je op te nemen voor een afspraak of iets te kopen.

Heb je een professionele bedrijfsfilm die aan deze wensen tegemoet komt, dan zal jouw naamsbekendheid en vindbaarheid sterk vergroot worden.

VIDEO WEEGT ZWAAR MEE IN DE RANKING

In de zoekmachines weegt een video zwaarder mee in de ranking, zeker nadat Google in 2006 het dominante videoplatform Youtube heeft overgenomen. Volgens het onderzoeksinstituut Forrester Research hebben websites met video’s 50 x meer kans dan puur tekstuele websites om op de eerste pagina van Google geranked te worden!

Forrester Research on videomarketing

Bovendien blijven bezoekers gemiddeld langer op de website hangen als er video’s zijn. Volgens een ReelSEO onderzoek resulteren video’s mondiaal in een 41% hogere “click through ratio”, wat erg belangrijk is in de conversie naar het aankopen van een product of het aanvragen van een offerte.

Mijn advies luidt dan ook:

 • Loop vooruit op de troepen en laat nu een professionele bedrijfsfilm maken zodat je gezien wordt in Nederland, nu het nog kan!
 • Laat je goed informeren door social media specialisten over hoe je deze bedrijfsfilm inzet in jouw videomarketing campagne.
 • Vraag je webdesigner om de juiste maatregelen in je website te treffen om te zorgen dat al die nieuwe klanten in je mailinglijst terecht komen, zodat je je klantenbestand kan onderhouden en verassen met nieuwe inhoud  (bijv. een blog of nieuwe video’s).