Een video-testimonial is een krachtige manier om vertrouwen te kweken en nieuwe  opdrachten binnen te krijgen. Klanten/producenten geven hierbij hun mening over een bedrijf waar zij bepaalde producten of diensten van hebben verkregen/aan hebben geleverd. Met die ideale combinatie video en testimonial wordt er een nog groter publiek bereikt (zowel op de website als alle social media platforms), terwijl de oprechtheid van de aanbeveling af te lezen is op het gezicht van de gever. 

•    Mond-tot-mond reclame is de meest directe vorm van aanbevelen, maar blijft een relatief beperkte, individuele aangelegenheid.
•    Om een groter publiek te bereiken worden vaak tekstuele aanbevelingen geschreven. Vooral op websites en LinkedIn zijn deze aanbevelingen terug te vinden. Nadeel is dat niet altijd kan worden getoetst hoe objectief deze meningen zijn.
•    Minder vaak zie je zo’n testimonial op film, hoewel dit juist een uiterst krachtige manier van aanbevelen is omdat de oprechtheid van de aanbeveling af te lezen is op het gezicht van de gever. Uit onderzoek blijkt dat de video-testimonial de meest effectieve vorm is om met video inhoud (content) te genereren.

In de afgelopen tijd kreeg ik van 4 personen de opdracht om een video-testimonial te maken. Twee daarvan wilden graag zelf een aanbeveling op film geven voor een ondernemer die naar volle tevredenheid werk had verricht. De andere twee personen waren zelf ondernemer en wilden een video-testimonial door een tevreden klant laten maken. Beide opties zijn dus mogelijk.  Hieronder van beide opties een voorbeeld.

 

 

 

Stelt u zich eens voor dat u uw beste klant zover krijgt om een dergelijke video-testimonial af te geven?  Dat u daarna reacties krijgt van mensen die deze aanbeveling hebben bekeken op uw website, uw Facebook, uw Twitter of andere social media? Hoe zou het voelen om complimenten te krijgen over deze unieke manier van het krijgen van aanbevelingen?
Hoe meer video-testimonials u binnen krijgt, hoe meer effect dat gaat sorteren. Wacht dacht u van een duidelijke toename van het aantal nieuwe relaties en opdrachten? Zonder daarvoor extra noemenswaardige inspanningen voor te verrichten?