Een praktijkvoorbeeld van een promotievideo. “We willen dit jaar een ludieke uitnodiging voor het voetgolftoernooi maken” , zegt John verbeten, “want we moeten met onze tijd meegaan waarin visualisatie steeds belangrijker wordt. Daarom willen we een uitnodiging op video laten maken, kan jij dat doen?” De vraag komt van John van der Tol van Zaken  voor Zaken, de media-expert 3.0.  Hij  geeft aan dat Communicatie anno 2017 om vele verschillende kanalen en platforms gaat, waardoor videomarketing  als promotiemiddel tegenwoordig prima ingezet kan worden.

Promotievideo voetgolftoernooi

 

DE 6 ONDERNEMERSVERENIGINGEN

Ik grijp de opdracht voor deze promotievideo met twee handen aan, niet in het minst vanwege John’s enthousiasme om de video te maken. Zijn roots liggen in zowel het voetbal als in de golfsport. Zo’n combinatie is hem dus op het lijf geschreven. Het toernooi wordt samen met de ondenemersverenigingen van de 6 Bollenstreekgemeenten georganiseerd en is dan ook uitsluitend bestemd voor de leden van BCL, IRH, KOV, NOV, ONNO en TOV.

We spreken af bij Golf Centrum Noordwijk, alwaar het toernooi in mei zal worden gehouden. John heeft me vooraf al kort uitgelegd wat voor video hij voor ogen heeft. Hij is geïnspireerd door een actueel voetbalprogramma op TV en verzoekt me dat ook te bekijken. Het is de bedoeling dat de afgevaardigden van de 6 ondernemersverenigingen -na zorgvuldige casting- de hoofdrollen zullen spelen in de video-uitnodiging.

 

GOLF CENTRUM NOORDWIJK

Marcel Menger (van GCN) staat ons al op te wachten met een oranje voetbal van ballensponsor ING. We gaan de golfbaan op om de mooiste opnamelocaties te bepalen. John en Marcel kunnen het niet laten om hun voetbalkunsten te vertonen, wat leidt tot verbaasde blikken van het aanwezige golfpubliek. “Kan dit zomaar op de golfcourse?” Ja, het kan. Ook de oranje bal op de baan wordt meegenomen in de video.

Hierna worden we verwacht in Pitch, de kantine van de golfbaan (is dat wel de juiste benaming?). John overhandigt mij een volledig uitgewerkt storyboard, uitgetekende shots van scenes, van de op te nemen video. Fantastisch, want zo weet ik precies hij van mij verwacht in de filmopnamen en in de montage. Na verloop van tijd druppelen de mensen van de ondernemersverenigingen binnen en kunnen de filmopnamen beginnen. Omdat ook het golfpubliek is ‘uitgeholed’ wordt het te rumoerig en moeten de filmopnamen worden verplaatst naar een rustiger omgeving op de eerste verdieping. Dit in combinatie met het aanwezige acteertalent zorgt ervoor dat vrijwel alle opnamen er in één take opstaan (oké, het script was niet al te uitputtend!) .

Er moet tenslotte nog een eindshot worden gemaakt met alle acteurs, die als boodschap willen doorgeven dat zij er ook zijn bij het toernooi. Geef ze allemaal een voetbal…….. en spontaniteit is gegarandeerd! Zie onderstaande video voor het bewijs.

DOEL PROMOTIEVIDEO

Het doel van deze promotievideo is om op een aparte, dynamische manier aandacht te vragen voor een dergelijk evenement. Dit in plaats van een saaie tekstuele aankondiging op de website of in de nieuwsbrief van de ondernemersvereniging. Ook kan deze video volop worden vertoond, geliked, gedeeld etc. op verschillende social media kanalen. Door deze externe promotie bestaat zelfs de kans dat mensen zich als lid aanmelden bij een OV!

Ik heb de indruk dat OV-leden het enthousiasme van de acteurs zullen overnemen en zich massaal inschrijven voor het toernooi van 16 mei. Alleen dan is John van der Tol (Zaken voor Zaken) tevreden!