Het KWF domineert dit keer mijn blog. Twee fantastische instellingen (Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep en Samenloop voor Hoop Hillegom) doen heel veel goeds voor mensen die te maken krijgen of te maken hebben gehad met de ziekte kanker. In het afgelopen kwartaal organiseerden beide een evenement waarbij zij deze mensen laten stralen en hoop geven.

KWF biedt hoop voor ziekte kanker

 

MODESHOW ADAMAS INLOOPHUIS

Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep  is een ontmoetingsplek voor mensen die behandeld zijn of worden voor kanker en die daar hun verhaal over hun ziekte kwijt kunnen. Loop je rond met vragen, ben je bang en verdrietig of merk je dat de relatie met je dierbaren onder druk staat? Weet dan dat het Adamas Inloophuis er voor jou is. Als je zelf ziek bent (geweest), als een dierbare kanker heeft of daaraan is overleden.  Je kunt in het inloophuis terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. En om kennis te maken met verschillende activiteiten die je ontspanning, kracht en zingeving kunnen bieden.

Eens in de twee jaar organiseert Adamas een modeshow met deze mensen als model. Hoewel zeer spannend om vrijetijd- en avondkleding, badpakken en lingerie te showen, geeft dit een enorme boost aan het zelfvertrouwen van de modellen om weer stralend de wereld in te stappen.

 

24 UUR SAMENLOOP VOOR HOOP

Samenloop voor Hoop is inmiddels een wereldwijd evenement geworden. Ook Hillegom organiseert al een aantal jaren haar Samenloop voor Hoop, waarvan de opbrengsten (in 2017 meer dan €70.000,-) naar het KWF gaan. Mensen gaan de uitdaging aan om een wandeling van 24 uur uit te lopen, waarbij zij elkaar binnen een team aflossen.  Op zaterdag 17 juni werd om 12.00 uur gestart op de sintelbaan van SV Hillegom. Bij het invallen van de duisternis wordt traditioneel de lichtjes-parade gehouden, waarbij het parcours en de slogan (Durf, Doe, Deel en Droom) met kaarsjes wordt verlicht. De volgende dag (zondag 18 juni) om 12.00 uur wordt er gefinisht. Hoewel de aandacht van de deelnemers en toeschouwers grotendeels uitgaat naar de mensen die te maken hebben (gehad) met kanker, is het noodzakelijk om die aandacht tussentijds af te leiden met evenementen daar omheen (kraampjes, muziek, loterij etc.).

Dit soort evenementen verdienen het om even extra aandacht te geven, in dit geval dus met bewegende beelden (film) en een blog.